Ochtendconcerten op de Wallen: vroeg licht zien door ramen Oude Kerk

Foto Oude Kerk

Foto Oude Kerk

*De Oude Kerk is het oudste bestaande gebouw van Amsterdam, vermoedelijk in 1306 gewijd aan de heilige Nicolaas, bisschop van Myra. Op het Oudekerksplein op de Wallen, op een steenworp van het Centraal Station, is de kerk als baken van rust en schoonheid een publiekstrekker voor fijnproevers. Op zoek naar een onvergetelijke ervaring? Komende vrijdag (2 maart) en vrijdag 6 april worden in de kerk concerten in de serie Silence georganiseerd. Die beginnen om acht uur ’s ochtends. Vroeg, maar dan heb je ook wat: het eerste daglicht zien binnenstromen in een eeuwenoud godshuis op een tijdstip dat de stad nog in rust is.

Foto Oude Kerk

Foto Oude Kerk

Kader voor de concertserie – die na een pilot een permanent vervolg heeft gekregen - is de tentoonstelling NA van Christian Boltanski, een reflectie op memento mori tussen monumentale zwarte tombes op een zerkenvloer waaronder ook Rembrandts vrouw Saskia haar laatste rustplaats vond. Nog te zien tot en met 29 april.

Voor meer informatie over het programma: http://www.oudekerk.nl. Komende vrijdag spelen Diamanda Dramm en Gareth Davis werk van de Oostenrijkse barokcomponist Biber en de Italiaanse avant-gardisten en Sciarrino. De concerten duren een uur. Reserveren wordt aanbevolen, online tickets bestellen kan via de site.

Foto Oude Kerk

Foto Oude Kerk

Reageren