Voor het eerst hedendaagse kunstenaar uit Afrika op PAN Amsterdam

Mostaff Muchawaya, zonder titel, bij Duende Art Project, foto PAN

Op de komende PAN Amsterdam van 19 tot en met 26 november kunnen bezoekers kunst uit zes continenten verwachten, een extra sterk internationaal aanbod met voor het eerst ook hedendaagse Afrikaanse kunst. Duende Art Project brengt werk van Mostaff Muchawaya uit Zimbabwe. Muchawaya  (1981) groeide op in Nyazura in de provincie Manicaland in het bergachtige oosten van het land, waar zijn familie op een 'blanke' boerderij werkte. De kunstenaar laat zich voor zijn werk - veelal portretten - sterk inspireren  door zijn jeugd in deze landelijke omgeving. Hij bouwt  vanuit Harare, de hoofdstad van Zimbabwe, aan een succesvolle internationale carrière met exposities in onder meer Zuid-Afrika, Londen, Milaan en op de Sydney Biennale in 2020.  Afrikaanse kunst wordt ook gebracht door Contour Galerie, nieuwkomer op de grootste kunstbeurs van ons land. De Smith-Davidson Gallery is er met Aboriginal Art uit Australië.

Mick Jagger, Andy Warhol, Van der Vorst Art, foto PAN

De jaarlijkse PAN Amsterdam is met 125 deelnemers uit binnen- en buitenland helemaal volgeboekt, er worden in de RAI opnieuw ruim 35.000 bezoekers verwacht. Het aanbod varieert traditiegetrouw van heel oud tot heel recent en in alle denkbare genres. Mick Jagger (80) heeft het druk dit jaar: hij ging met Charles en Camilla mee op staatsbezoek naar Macron en is nu op de PAN bij Van der Vorst Art. Elders op de beurs wacht een jonge man van Jan Lievens op een koper.

Voor meer informatie, onder meer over het uitgebreide nevenprogramma:met onder meer een themaprogramma over Aziatische kunst:

http://www.pan.nl

Portret van een jonge man, Jan Lievens, 1607, Den Otter Fine Art Project, foto PAN

 

Reageren