Museumkijker kiest kunstenaar: Dorian Hiethaar en haar geheime lievelingsbos

Geplaatst in Kunst op Komst en getagged met op door .
'Daar waar niemand komt', Dorian Hiethaar, foto kunstenaar

'Daar waar niemand komt', Dorian Hiethaar, foto kunstenaar

* Dorian Hiethaar woont in Nijmegen, haar atelier staat in het bos rondom de plaats waar ze opgroeide. De 'aanspreektitel' van haar oeuvre is sinds jaar en dag ‘Het Lievelingsbos uit mijn kinderjaren’. Hiethaar schildert en tekent sinds 1988 alleen over ‘haar’ bos, met als terugkerende thema’s de bomen en bospaden in alle seizoenen, de vijver en de kolk, de groentetuin met haar geliefde rabarber en de uitkijktoren. Ze houdt de locatie geheim en dat is fijn: we willen toch ook niet weten waar Alice in Wonderland haar avonturen beleefde?

Hiethaar biedt de buitenwereld intussen wel volop gelegenheid de nieuwsgierigheid naar haar sprookjeswereld te bevredigen : op Facebook (https://www.facebook.com/dorian.hiethaar) staan mappen met de vele foto’s die ze maakte van paddenstoelen, steenuiltjes, kikkers, insecten, Toulouse-ganzen, koolmezen, luchten boven het lievelingsbos, dahlia’s en maanlicht. Bovendien maakt ze dagelijks korte video’s: zie https://vimeo.com/album/2547302/video/124409601.

Hiethaar neemt van 3 oktober tot en met 24 januari deel aan de expositie ‘Spiegeloog. Het zelfportret in de Nederlandse kunst’ in Museum Arnhem. Wie een aankoop overweegt, kan contact opnemen via d.hiethaar@hetnet.nl. Museumkijker ging u voor.

Zonder titel, Dorian Hierhaar, foto kunstenaar

Zonder titel, Dorian Hierhaar, foto kunstenaar

 

 

Reageren