Musea in héél Nederland bezoeken, ook nu: troost MuseumTV in schrale tijden

Geplaatst in Kunst Kort en getagged met op door .

Stijlkamer Maria-Louise, weduwe stadhouder Johan Willem Friso, in Keramiekmuseum Princessehof Leeuwarden, zie MuseumTV

*Ook geen zin in de rij bij een tuincentrum of files ontwijken in een winkelstraat? Het zijn weer saaie weken voor wie in vrije tijd graag naar een museum gaat. Stichting Ons Museum en samenwerkende musea bieden wat troost in deze schrale tijden: MuseumTV, een ‘on demand’ videoplatform met korte promotiefilmpjes, langere mini-docu’s en 'artbites' over meer dan 140 musea en 'losse' exposities in het hele land. De video’s, steeds aangevuld met een paar informatieve alinea’s achtergrond, werden en worden gerealiseerd met financiële steun van VSBFonds, Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Fonds, provinciale overheden, ‘vrienden van’ en donateurs.

Elisabeth Weeshuis Museum Culemborg, zie MuseumTV

Het aanbod - de video's nergens gemakzuchtige pr - wordt steeds geactualiseerd, bij aanklikken is er overzichtelijk voor elk wat wils. Alle musea in Drenthe checken, of dit keer naar Limburg? De top 7 bijzondere kastelen bekijken, de top 5 van vernoemde musea, of alleen de top 5 museumwinkels? Licht beschaamd focuste Museumkijker op musea waar ze nog nooit was geweest of zelfs nog nooit van had gehoord: het Fruitteeltmuseum in het Zeeuwse Kapelle, het Abel Tasman Museum in Lutjegast, het Zoutmuseum in Delden, de Nabershof in Emmen en Museum Bussemakershuis in Borne.

Missie van de Stichting Ons Museum is een ‘zo breed mogelijk publiek met kunst en cultuur in aanraking brengen’ omdat veel musea maar een beperkt marketingbudget hebben. MuseumTV slaagt daar met vlag en wimpel in, in deze ontregelende tijden van extra groot belang. Museumkijker kende MuseumTV nog niet, is meteen ‘Vriend van’ geworden.

Museum Bussemakershuis Borne, zie MuseumTV

Voor meer informatie: http://www.museumtv.nl

Reageren