Musea dicht, galerie The Art Popup open, aanbod ververst

Geplaatst in Kunst Kort en getagged met op door .

Robert Vorstman, Waterkant, 2020, foto galerie Mokum

*De kunstenaars die begin oktober galerie The Art Popup openden op de Weteringschans 173 in Amsterdam zijn opgelucht: musea moeten twee weken sluiten, galeries mogen openblijven. Toen die zekerheid er gisteravond was, zijn de plannen voor verversing van het aanbod aan schilderijen en beelden volgens hun woordvoerder meteen uit de ijskast gehaald.

Anna Hulzink, foto F.L.

Robert Vorstman (initiatiefnemer), Anna Hulzink, Frank Leenhouts, Erik Tierolf en Seeger Baas besloten de verkoop in deze zware tijden niet voor niets zelf in handen te nemen: galeriehouders berekenen nog steeds een hoog percentage aan kunstenaars, exposities gaan niet door, cursussen worden afgezegd, enzovoort. The Art Popup brengt kunst tegen schappelijke prijzen, de opbrengst gaat rechtstreekas naar de kunstenaars.

Robert Vorstman, Redstreet 2018, foto galerie Mokum

‘The Art Popup’, Weteringschans 173, Amsterdam (vlakbij metrohalte Vijzelgracht, trams stoppen voor de deur) is zaterdag en zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Instagram: @theartpopup

Facebook: The art popup