KunstRAI 2017: sterke bijdrage Eduard Planting met magische foto’s Micky Hoogendijk

Geplaatst in Beurzen en getagged met , op door .
Micky Hoogendijk, Dream, foto Eduard Planting Gallery

Micky Hoogendijk, Dream, foto Eduard Planting Gallery

*Gine Frankot Hoogendijk gaf haar dochter in 2009 – vier weken voor haar dood - een camera cadeau. Micky Hoogendijk (1970) – onder meer actrice en model geweest – sprong in het diepe, bouwde met ongekende passie een portfolio op en durfde dat tenslotte voor te leggen aan Eduard Planting van de gelijknamige ‘Gallery’, toonaangevend in de fotowereld. In het gezelschap van collega’s hangt werk van Hoogendijk nu tot en met Tweede Pinksterdag in de stand van Planting op de KunstRAI, nog tot en met 9 juli heeft ze een expositie in Museum Jan van der Togt in Amstelveen en bij Terra Lannoo verscheen ‘Micky Hoogendijk - Through the eyes of others, I see me’, een prachtuitgave.

Hoogendijk ziet zichzelf in haar modellen, maar wie als ‘buitenstaander’ haar werk bekijkt en niet bang is diepere lagen achter emoties en dromen aan te boren, overkomt hetzelfde. Zijn wij dat niet ook nog steeds, dat kleine meisje in het grote trappenhuis? En die vrouw, trots onder haar Gouden Eeuw-achtige kap? Of de sterke man die ons aankijkt?

Micky Hoogendijk, Dutch, foto Eduard Planting Gallery

Micky Hoogendijk, Dutch, foto Eduard Planting Gallery

Op de 33ste editie van de KunstRAI presenteren zich traditiegetrouw tientallen galeries. Er zijn ook extra’s als het aparte kunstkabinet voor werk tot 1500 euro en de mooie ruimtelijke presentatie van het Outsider Museum, een van de publiekstrekkers in de Hermitage Amsterdam. Onder het aanbod van ‘voor elk wat wils’ is er naast Hoogendijk – Museumkijkers favoriet van dit jaar - werk van tientallen kunstenaars in verschillende prijsklassen te koop.

De KunstRAI 2017 (Amstelhal, Amsterdam) duurt tot en met 5 juni. Voor meer informatie: http://www.kunstrai.nl en het Outsider Museum http://www.outsiderartmuseum.nl. Voor meer informatie over Micky Hoogendijk: http://www.eduardplanting.com en http://www.jvdtogt.nl en http://www.terralannoo.nl

Micky Hoogendijk, I am a man, foto Eduard Planting Gallery

Micky Hoogendijk, I am a man, foto Eduard Planting Gallery

 

Reageren