Zware tijden voor kunstenaars: start eigen galerie

Robert Vorstman, © foto FL

Door The Art Popup

*Kunstenaars Robert Vorstman (initiatiefnemer), Frank Leenhouts, Anna Hulzink, Erik Tierolf en Seeger Baas runnen sinds vorige week zelf galerie ‘The Art Popup’ op de Weteringschans 173. Vlakbij de avant-garde galeries van de Lijnbaansgracht, het kloppende hart van het Amsterdamse galeriewezen. De tram stopt er voor de deur, de metro-ingang Vijzelgracht ligt op een steenworp.

Werk Anna Hulzink, foto FL

In The Art Popup hangen en staan aanlokkelijk figuratieve schilderijen en beelden voor schappelijke prijzen. Bij het ene schilderij waan je je in de drukke straten van Manhattan, het andere schilderij biedt de rust van leeg hotel De Goudfazant.

Frank Leenhouts, foto FL

Door corona zijn het zware tijden voor kunstenaars: exposities gaan vaak niet door, cursussen zijn afgezegd en door economische onzekerheid is de verkoop gedaald. Kunstenaars die willen exposeren in Amsterdam moeten meestal een hoog percentage afstaan aan een galeriehouder. Doelstelling van de pop-up is zonder tussenkomst van galeriehouders extra middelen te genereren nu de stroom eigen inkomsten zorgwekkend opdroogt.

Erik Tierolf, foto FL

‘The Art Popup’ blijft in elk geval tot en met eind november geopend.

Adres: Weteringschans 173 Amsterdam

Openingstijden: zaterdag en zondag van 13:00 tot 18:00 uur.

Instagram: @theartpopup

Facebook: The art popup

Mail: artpopupstore@gmail.com

Uitzicht galerie op Weteringsschans, aan de overkant is de Heineken-Experience, foto FL

 

 

Reageren