ARTZUID 2019: beeldenrijkdom in groene oase Berlage’s Amsterdam

ARTZUID, impressie Apollolaan, eigen foto's. Links boven: Nancy Rubins: Agrifauna Delicata (2017); rechts boven: Karel Appel, Sitting Bird (1991); links onder: Wim Delvoy, Jesus Twisted (2006); rechts onder: Atelier Van Lieshout, The Leader (2015 en later)

*Collages met een willekeurige impressie van ARTZUID 2019, waarvoor curatoren Jhim Lamoree en Michiel Romeyn voor de route van 2,5 kilometer door het mooiste van Berlage’s Amsterdam ruim zestig beelden bijeenbrachten. Voor de inrichting van de groepstentoonstelling – een mix van figuratie en ruimtelijke installaties van vermaarde namen uit heden en verleden en jonge kunstenaars - lieten ze zich inspireren door zeventiende-eeuwse Italiaanse tuinen. Is het verbeelding dat de brede grasstroken en op leeftijd geraakte bomen deze lente veel voller groen zijn dan vorig jaar? Of waren we de aanblik van ‘gezond’ groen een beetje kwijt na de maandenlange droogte van 2018? Langs de route fietsen en afstappen: altijd prima. Maar het fijnste is aan de wandel gaan. De beelden zijn prachtig geplaatst, de wisselwerking met het groen is optimaal, deze editie van ARTZUID is een perfect uitje voor een flinke shot innerlijke rust.

Impressie Minervalaan, eigen foto's; met de klok mee: Sachi Miyachi The Corner Piece (2019); Jan Fabre, Bathtubs (2016), George Struikelblok, Kotomisi (2019); Eja Speiman van den Berg, Staande (armen omhoog) (1985 en later)

ARTZUID 2019 duurt tot en met 19 september. Voor meer informatie: http://www.artzuid.nl

Reageren