Art Breda: chique ‘Winkel van Sinkel’

Geplaatst in Beurzen en getagged met op door .
John Raedecker (1885-1956), Monniks kop, 1924, brons, Kunsthandel Dolf D. van Omme, eigen foto

John Raedecker (1885-1956), Monniks kop, 1924, brons, Kunsthandel Dolf D. van Omme, eigen foto

*Bezoekers van Art Breda 2016 worden – nog tot en met zondag - welkom geheten door een bronzen monnikskop van John Raedecker (bij Kunsthandel Dolf D. van Omme), Mademoiselle Maxa van Isaac Israels (bij Kunstgalerij Albricht), middeleeuwse beelden (bij Frederik Muller) en de als altijd rijk gevulde stand zeegezichten van Rob Kattenberg. De jaarlijkse beurs voor kunst, antiek en design in een hal van ruim 9000 m2 op het Chasséveld - met bijna honderd deelnemers uit de Benelux, Italië, Spanje en Duitsland - voelt als een chique Winkel van Sinkel met voor elke smaak wat wils.

Altijd al een Picasso gewild? Dan naar Mark Haasnoot Fine Arts, hij heeft voor 4800 euro Picasso’s kleurenlitho Grande Maternité in huis. De charmante achttiende-eeuwse kopergravures van Den Haag bij Inter-antiquariaat Mefferdt & De Jonge waren voor 975 euro al bijna allemaal verkocht. Wie van oude prenten houdt, moet vooral het overige aanbod van dit antiquariaat scannen. Eye-catcher bij Galerie Bianca Landgraaf is een surrealistisch voertuig in gemengde techniek van Peter Hiemstra en Henk Plomp. Voor ‘Games people play (every night and every day)’ wordt 11.000 euro gevraagd, gespreid betalen via de kunstkoopregeling is mogelijk. Dit was een willekeurige greep. Extra attractie is de expositie ‘Beeldjagers’ van het Breda’s Museum, MOTI en BredaPhoto , een presentatie bijzondere fotoverzamelingen van inwoners van Breda.

Art Breda is dit jaar de enige voorjaarsbeurs in Noord-Brabant, de organisatie verwacht voor het eerst de grens van 20.000 bezoekers te passeren. Museumkijker was er op een ‘gewone’ woensdagmiddag: het was in elk geval gezellig druk.

Art Breda duurt nog tot en met zondag 17 april. Voor meer informatie over openingstijden e.d. : http://www.artbreda.nl

Peter Hiemstra & Henk Plomp, 'Games people play (every night and every day)', gemengde techniek, Galerie Bianca Landgraaf

Peter Hiemstra & Henk Plomp, 'Games people play (every night and every day)', gemengde techniek, Galerie Bianca Landgraaf

 

Reageren