We Like Art volgende event Westergasfabriek-terrein: Anne Forest favoriet Museumkijker

Anne Forest, detail, eigen foto

Anne Forest, detail, eigen foto

*Anne Forest (1983, Nederlands/Amerikaanse nationaliteit) was de afgelopen dagen de favoriet van Museumkijker op Unfair Amsterdam, de druk bezochte derde aflevering van het ‘event’ met presentaties van jonge kunstenaars, performances, audiotours, live radio en debatten op het terrein van de voormalige Westergasfabriek. Ze neemt daar later deze maand ook deel aan de jongste editie van We Like Art.

Forest volgde haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Ze exposeerde sindsdien solo, op beurzen en groepstentoonstellingen en werd onder meer genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst.

Anne Forest, detail, eigen foto

Anne Forest, detail, eigen foto

Volgens de toelichting op haar site kwam Forest tijdens haar jeugd veel in aanraking met Russisch-orthodoxe iconen. Die beeldtaal eigende ze zich toe om er haar eigen wereld mee te creëren, bevolkt met de figuren die ze schildert. Portretten uit de Barok en Renaissance inspireren haar door de zelfcontrole in de gezichten. Forest: ‘Alsof de geportretteerden zichzelf proberen te beschermen. Dit zijn de gezichten die ik wil ontmaskeren, waar ik de waardigheid en status van af wil pellen, zodat hun geheimen worden onthuld.’ Ook stromingen als het ‘primitivisme’ en ‘unheimliche’ trekken haar aan, waarbij ze onder anderen Goya, Henri Rousseau, Francis Bacon, Cindy Sherman en Natasja Kensmil als inspiratiebronnen noemt. De innerlijke strijd die haar als kunstenaar het meest bezighoudt: ‘Zelfcontrole en het willen verstoren daarvan.’

Het volgende We Like Art-event duurt van 20 tot en met 24 april. Onder de titel ‘Lust for Life. Painting Today’ zullen ruim zestig kunstenaars – van jong aanstormend tot internationaal toonaangevend – op het Westergasfabriek-terrein een grote pop-up verkoopshow met actuele schilderkunst vullen. Onder de toonaangevende galeries die meewerken zijn Galerie Fons Welters, Paul Andriesse/Eyk, R & R Reuten en Fenna de Vries.

 Voor meer informatie: http://www.welikeart.nl, http://www.anneforest.nl en http://www.unfairamsterdam.nl

Anne Forest, detail, eigen foto

Anne Forest, detail, eigen foto

Reageren