Sterke nieuwe expositie Syriër Saèd Fanari: prinses Laurentien kocht eerder werk

Saèd Fanari, Nostalgia, 2017, foto Refugees Forward

*De Syrische kunstenaar, designer en fotograaf Saèd Fanari exposeert tot 19 april solo in de pop up-galerie Art and More, Sarphatistraat 730 Amsterdam. Fanari nam vorig jaar mei deel aan het Stedelijk Museum-event van Arnon Grunberg, prinses Laurentien kocht toen een werk van hem. Museumkijker viel nu meteen voor de verbluffend rijke schakering aan kleuren waarmee hij landschap en cultuur van zijn vaderland in herinnering roept. Ook de eerste resultaten van zijn onderzoek naar de kunst van zijn nieuwe thuisland zijn prachtig. ‘Inspired by Van Gogh’ (abstract, acryl, 100 x 150 cm, uit 2019) is een van de vele sterke werken op deze pop-up.

Saèd Fanari, Inspired by Van Gogh, 2019, eigen foto

Fanari geeft op 10 april (18.00), 13 april (15.00), 15 april (18.00) en 17 april (18.00) workshops abstracte kunst bij Art and More. Voor de periode van 24 april tot 1 mei nodigt hij tenminste tien kunstenaars uit die daar met hem willen exposeren. Nederlandse kunstenaars zijn nadrukkelijk zéér welkom, de kunstenaar ziet een inspirerende kruisbestuiving voor zich.

Saèd Fanari, Genesis, 2019, eigen foto

Fanari is een van de deelnemers aan het begeleidingstraject van Refugees Forward voor nieuwkomers die een eigen bedrijf willen beginnen. Dat is een non-profit organisatie met inmiddels zo’n 40 business-coaches en 25 student-consultants in Amsterdam en Rotterdam. De begeleiding was de afgelopen anderhalf jaar zo succesvol dat er plannen voor uitbreiding elders zijn.

Voor meer informatie en contact:

https://www.saedfanari.com

http://www.refugeesforward.org

Saèd Fanari, Zonder titel, eigen foto

Reageren