Kinderstoel Gerrit Rietveld op Art Breda

Geplaatst in Beurzen en getagged met , , op door .
Kunstconsult, Gerrit Rietveld, hoge kinderstoel, uitvoering Gerard van de Groenekan, jaren zeventig, foto Art Breda

Kunstconsult, Gerrit Rietveld, hoge kinderstoel, uitvoering Gerard van de Groenekan, jaren zeventig, foto Art Breda

* In een paviljoen van ruim 9000 m2 op het Chasséveld wordt van Eerste Paasdag tot en met zondag 12 april de tweede kunst- en antiekbeurs Breda georganiseerd. Onder de hoogtepunten is een zeldzame kinderstoel van Gerrit Rietveld. Ontworpen omstreeks 1920 werd dit exemplaar in de jaren zeventig gemaakt door Gerard van de Groenekan. Bij Kunstconsult Beemster, vraagprijs 26.000 euro. Kunsthandel en galerie De Vries uit Leeuwarden verrast met het naakt dat Nieuw Figuratie-prominent Reinier Lucassen (1939) in 1971-1972 schilderde, vraagprijs 32.000 euro.

Met 90 deelnemers – Nederlandse, Belgische en Duitse kunst- en antiekhandelaren en galeries voor moderne kunst, hun aanbod is door keuringscommissies op authenticiteit en kwaliteit beoordeeld – is de beurs omvangrijker dan tijdens de succesvolle start vorig jaar. De variatie is groot: liefhebbers van bijvoorbeeld schilderijen uit de Gouden Eeuw en klokken, maar ook die van juwelen, 20ste eeuws design en Chinese kunst zullen op de beurs objecten van hun gading vinden.

Een paar voorbeelden: Kunsthandel Jan Muller brengt een stilleven van Floris van Schooten uit de Gouden Eeuw mee en Kollenburg Antiquairs een 17-de eeuwse bolkroon, America Antigua verrast met een zittende hond van rode engobe uit de oude Mexicaanse Colima-cultuur en Verbeek-Schuttelaar met een armband van 18 karaat geel-, wit- en rosé goud en zilver van Mario Buccellati uit 1968.

Voor meer informatie: www.artbreda.nl. De openingstijden zijn dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur en op woensdag 10 april tot 21.30 uur. De toegangsprijs is 15 euro, jonger dan 18 jaar 10 euro en kinderen onder begeleiding tot 12 jaar gratis.

Kunsthandel De Vries, Reinier Lucassen, Naakt, 1971-72, foto Art Breda

Kunsthandel De Vries, Reinier Lucassen, Naakt, 1971-72, foto Art Breda

Reageren