Vleugje Biënnale van Venetië bij beeldenexpositie 2=1 in Bogotá Halfweg

Opening expositie '2=1', 11-5-2019, Bogotá, Halfweg, foto Sylvie de Boer

*Wie op de opening van de beeldenexpositie 2=1 in de expositieloods Bogotá aan de Haarlemmerstraatweg 79 in Halfweg was, moest er gisteren misschien ook aan denken: de sfeer herinnerde aan die in de voormalige havenloodsen van de Arsenale tijdens de Biënnale van Venetië, de publieksopening van de editie 2019 was toevallig ook gisteren. De expositie in kunstenaarsbroedplaats Bogotá omvat recent werk van de talentrijke beeldhouwers van 2C=2B: Sylvie de Boer, Walter Hesselmans, Floris Hurts, Marga de Jager, Annette Nicolai, Hans Peters, Joke Peters, Ardi Ramsteyn, Dirk Slagter en Bob Wisman. Wie nieuwsgierig is naar hun achtergronden kan terecht op http://www.2c2b-beeldhouwers.nl/

Foto's Sylvie de Boer

De groep koos het thema ‘2=1’ als ‘statement’ tegen de toenemende individualisering en fragmentatie in de samenleving. Volgens de toelichting laten de bij elkaar geplaatste beelden zien dat verschillen niet altijd tot strijd hoeven te leiden maar dat die elkaar ook juist nodig kunnen hebben om een sterk geheel te vormen. Wat je ziet kan je vertalen naar de samenleving en relaties tussen mensen; bij sommige beelden direct, bij andere moet je eerst even stilstaan of eromheen lopen om het effect te zien.

In Bogotá is de komende week ook werk van gastexposant Adrian Walton-Smith. De openingstijden zijn vandaag van 12.00 tot 17.00 uur en van 16 t/m 19 mei ook van 12.00 tot 17.00 uur. Wie op een andere dag wil komen kijken, kan contact opnemen met Adri Ramsteyn of een van de andere groepsleden, zie de site voor contactgegevens.

Foto Sylvie de Boer

 

Foto Sylvie de Boer

Reageren