Opschieten voor Piet Mondriaan in Laren en Den Haag: met nazorg uitgeverij Thoth

omslag catalogus Made in Laren 11Ba

* Voor het te laat is, maar op tijd voor Paasdagen en meivakantie: de tentoonstellingen in Singer Laren en het Gemeentemuseum Den Haag waarin liefhebbers van Mondriaan hun hart kunnen ophalen, duren nog ongeveer een maand. De expositie ‘Van Mauve tot Mondriaan’ in Singer Laren biedt tot en met 18 mei een breed spectrum aan kunstenaars die in Laren en omgeving werkten: naast Piet Mondriaan en Anton Mauve ook grote namen als Jozef Israëls, Max Liebermann, Jan Sluijters en Bart van der Leck. In samenwerking met het MOMA in New York concentreert het Gemeentemuseum Den Haag zich op de inspiratie die Mondriaan putte uit het kubisme tijdens zijn verblijf in Parijs tussen 1912 en 1914. Deze expositie duurt nog tot en met 11 mei.

Uitgeverij Thoth publiceerde ter gelegenheid van de tentoonstellingen boeken die elke Mondriaan-liefhebber hebzuchtig zullen maken:

Mauve tot Mondriaan – Made in Laren, Emke Raassen-Kruimel en Caroline Roodenburg-Schadd, uitgeverij Thoth in samenwerking met Singer Laren, 160 pagina’s, 110 illustraties in kleur. 24,95 euo.

Mondriaan en het kubisme – Parijs 1912-1914, Hans Janssen, uitgeverij Thoth in samenwerking met Gemeentemuseum Den Haag, 144 pagina’s, 300 illustraties in kleur, 24,95 euro.

Voor meer informatie: www.thoth.nl, http://www.singerlaren.nlen www.gemeentemuseum.nl.

Reageren