KunstRAI 2013: leuk uitje voor de Pinksterdagen

Geplaatst in Beurzen en getagged met op door .

KunstRai 2013 015 Een masker uit Ivoorkust, te koop bij de Salon, stand 13, bij de ingang van de beurs rechtsaf

* Net zo makkelijk mopperen op de KunstRAI als mopperen op het weer, je zou ze de kost niet willen geven die zich daar deze dagen mee bezighouden. Slecht nieuws voor de critici die alleen rustig slapen als ze Art Rotterdam hebben bezocht: de 29e editie van de KunstRAI, nog tot en met Tweede Pinksterdag in de Rai Amsterdam, biedt meer dan genoeg, ook voor de 'geschoolde' kunstliefhebber uit de grachtengordel.

Armando en Jeroen Henneman zijn er ook en bewijzen moeiteloos waarom ze nog steeds tot de Nederlandse top horen. Bij de verrassingen onder de zestig deelnemers – minder dan in 2012, maar een prettig compact aantal – is de Chinees-Nederlandse Ma Hui bij Galerie Clement. Werk waarmee ze haar herinneringen aan Peking verbeeldt, kost 500 euro per stuk. Dat is niet niks, maar gezien de schrijnende schoonheid een koopje. Steendrukkerij Amsterdam verrast vlakbij met absurdistische kleurige keramiek van Han van Wetering. Eén van deze beelden, met titels als ‘Een merkwaardig gezelschap’, was al direct verkocht.

Ook de Salon uit Eindhoven – sterk aanwezig met Afrikaanse kunst - verkocht meteen. Kunst van dit continent is ook met African Art uit Rotterdam sterk vertegenwoordigd op deze KunstRAI: Kathy van der Pas en Steven van de Raadt hebben onder meer een prachtig initiatiemasker uit Mozambique meegenomen.

Design-primeur: Studio Job Gallery uit Antwerpen, van het zeer succesvolle duo Job Smeets en Nynke Tynagel, hebben de KunstRAI uitgekozen om zich voor het eerst op een beurs te presenteren. Aanstormend talent dat werd geselecteerd door Bob Smit van de Raw Art Fair in Rotterdam, is bij acht galeries verzameld onder de noemer ‘RawEdges’. Goed nieuws voor de mopperaars: op deze beurs zijn ook kunstenaars die niet anders kunnen dan voortborduren op de creativiteit van grote namen uit de kunstgeschiedenis. Maar waarom zou je blijven mopperen als je net  zoveel spannends hebt gezien?

Voor meer informatie: www.kunstRAI.nl

Reageren